Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Historiikki

Vuonna 1956 oli kova pakkastalvi, Urho Kekkosesta valittiin maahan uusi presidentti, työolot olivat kireät ja maaliskuun 1. päivänä maahan julistettiin yleislakko. Lahdessa Erkki Lempiäinen päätti olla lähtemättä lakkoon ja teki ratkaisun ryhtyä yksityisyrittäjäksi - toukokuussa 1956 perustettiin T:mi Erkki Lempiäinen.

Tenavankadun autotalliyrityksessä alkoi mm. teräsrakenteisten ikkunakarmien ja ovien valmistus. Yksi ensimmäinen suurista työmaakohteista oli Lahden Joutjärven kirkon pronssiset ovi- ja ikkunarakenteet sekä Jyväskylän lentoaseman hallirakennuksen teräsrakenteet. Erkki Lempiäisellä oli hyvänä taustatukena vaimo Anna-Liisa sekä monitoiminen työntekijäkaarti, joista moni teki koko elämänuransa yrityksen palveluksessa.

Vuonna 1963 valmistettiin osittain omalla porukalla ensimmäinen tehdas Kisällinkatu 5:en Lahteen. Tehtaan rakennusmateriaaleina käytettiin mm. Lahden Kansallis-Osake-Pankin purkamisesta jääneet tiiliskivet. Elintarvikkeiden kuljetukset avolavoilla kiellettiin ja syntyi tarve saada nopeasti umpikoreja mm. meijerituotteiden kuljetukseen. Lahden tehtaalla tehtiin v. 1964 ensimmäinen umpikori Erkin veljelle Kalevi Lempiäiselle Heinolan meijerin ajoon.

Vuonna 1970 rakennettiin Lahteen toinen suurempi tehdashalli. Lentokoneteollisuudesta saaduilla opeilla ja ideoilla toteutettiin ensimmäinen kerrosliimarakenteinen itsekantava kylmäkori. Uranuurtajana lujitemuoviteollisuudessa E. Lempiäinen Ky aloitti lujitemuovilevyjen ja liimaelementtien valmistuksen 70-luvulla. Osaajien koulutusta varten perustettiin lujitemuovikurssi, jossa koulutettiin ensimmäiset ammattimiehet alalle.

Lahden tehtaat alkoivat jäädä pieneksi tuotannoin vakiintuessa päällirakenteiden valmistukseen. Vuonna 1978 valmistui uusi tehdas naapurikuntaan Asikkalaan. Vuonna 1985 toteutettiin sukupolvenvaihdos ja yritys jatkoi EL-Kori Oy:n nimellä. Vetovastuun yrityksestä otti Erkki Lempiäisen nuorin tytär, Marjut Nordström. Yrityksen toiminta on ollut aina asiakaslähtöistä. Kova halu tehdä työtä, ennakkoluuloton ja rohkea asenne tarttua työhön kuin työhön oli yrityksen toimintatapa alusta alkaen.

80- ja 90- luvuilla EL-Kori Oy erikoistui lämpösäädeltyihin elintarvikekoreihin.Toiminnan lähtökohtina on aina ollut asiakaslähtöisyys ja halu täyttää asiakkaan odotukset parhaalla mahdollisella tavalla.

Nyt 2010-luvulla kannamme yhä samoja arvoja, jotka ovat kulkeneet yrityksemme mukana jo kuusi vuosikymmentä – vahvaa ammattitaitoa, laadukkaita tuotteita ja parasta mahdollista asiakaspalvelua. Tuotantomme on erikoistunut monilämpötilakorien valmistukseen ja valmistammekin mm. markkinoiden kevyimmät väliseinäratkaisut. EL-Kori Oy:llä on pitkä ja kunnioitettava historia, joka luo vakaan pohjan tämän päivän muuttuvaan maailmaan. Vääksyn Koritehtaalla valmistetaan koreja kestävillä arvoilla, ammattitaidolla ja hyvällä asenteella – nyt ja tulevaisuudessa!