Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tärkeintä on käytettävyys

Lisätty 13.10.2016

Sipoossa toimipaikkaansa pitävä Transhelp K.Simonsén on täyden toiminnan kuljetusyritys. Kolme kylmäautoa ja kaksi nosturi-vaihtolava-autoa pitävät omistajan Kim Simonsénin sekä kuusi työntekijää kiireisinä vuoden ympäri. Vuonna 2011 perustetun yrityksen liiketoiminta toimii positiivisella asenteella ja tyylikkäällä kalustolla.


Kim Simonsén hyppäsi kylmäkuljetusten maailmaan 2000-luvun alussa ja tykästyi alaan niin, että tilanteen tullessa hän päätti ryhtyä myös itse yrittäjäksi alalle. Kylmäkuljetusten lisäksi Transhelp K.Simonsén tarjoaa myös maanrakennus- ja kiinteistönhoitopalveluita. Keskon ajossa olevat kylmäkuljetusautot ovat tien päällä 20 tuntia vuorokaudesta. Muut yrityksen tarjoamat palvelut ovat vain puhelinsoiton päässä kaikille apua tarvitseville.

Juuri eikä melkein

Kun Kim Simonsén ryhtyi tekemään ensimmäisiä kalustohankintojaan kylmäkuljetuspuolelle, hän pyysi tarjousta kahdelta eri päällirakentajalta. Simonsén päätyi lopulta valitsemaan EL-Kori Oy:n ja ensimmäinen ELLI-Kori luovutettiin Simonsénille vuonna 2014. Tärkein peruste koritehtaan valinnalle oli positiivinen kokemus, jonka Simonsén oli saanut ajaessaan ELLI-Koreilla renkinä ollessaan. ”ELLI-Korit olivat laadukkaita ja hyviä käytössä. Minulle jäi myös sellainen tunne, että EL-Korilla asiakkaasta pidetään huolta ja hänestä välitetään” Kim Simonsén kertoo saamastaan ensivaikutelmasta. Kun ensimmäisen korin kanssa tarjouksia pyydettiin kahdelta valmistajalta, oli seuraavan korin hankintapaikka selvillä heti alusta. ”EL-Korin kanssa toimittaessa saan kerralla juuri sellaisen korin kuin haluan, eikä tarvitse pettyä tuotteeseen tai palveluun” Simonsén toteaa.

Simonsénille kylmäautoissa tärkeintä ovat laadukkaat ja kestävät komponentit sekä toimivat koritilan osastojaot. Suomen ja erityisesti pääkaupunkiseudun liikenteessä kuljetuskalustolle on useita vaatimuksia esimerkiksi kokonaiskorkeuksien suhteen. Haastavissa kuljetuksissa kuljetuskaluston soveltuvuus on kaiken a ja o. Kun Transhelpin autot jakavat elintarvikkeita Helsingin keskustassa, on mahtuminen pieniin tunneleihin kiinni senteistä ja milleistä. Tällöin sekä kuljetuskaluston että kuskin tulee olla soveltuvia työn vaatimuksiin.

Yksityiskohdissa piilee ero

Yrittäjyydessä palkitsevinta Simonsénin mukaan on vapaus tehdä päätöksiä niin kuljetuksiin, kuin kalustoonkin liittyen. Transhelpille tehdyt ELLI-Korit ovatkin omaa kaliiperiaan näyttävyyden suhteen. Pienten yksityiskohtien huomioiminen tekee Simonsénin kalustosta täysin uniikit ja yksilölliset. Erilaiset maalaukset autojen maskeissa ja vanteiden navoissa, laserleikatut pellit, erikoisvalot sekä koritilan tehokkaat kaiuttimet saavat autot erottumaan joukosta pienellä lisäpanostuksella. Vaikka ulkoisiin yksityiskohtiin on kiinnitetty paljon huomiota, on käytettävyys kuitenkin aina lähtökohta numero yksi myös päällirakenteissa.

Tulevaisuus näyttää Transhelp K.Simonsénille varsin valoisalta. Yrityksellä ei ole kasvupaineita ja jos kaikki rullaa hyvään tuttuun tapaan, yrittäjä voi olla tyytyväinen. EL-Korin ja Simonsénin yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa päällirakenteiden ja lisävarusteiden tiimoilta. Kun Kim Simonsénilta kysytään suosittelisiko hän EL-Korin palveluita ystävilleen, vastaus tulee nopeasti - ”Ilman muuta!”.

Transhelp K.Simonsén: